Casa ecològica

Construcció amb materials sans i naturals

Bioconstrucció Oriol Balliu

DSCF1242.JPG

Tinc ganes de compartir l’experiència que he adquirit en l’autoconstrucció d’una vivenda en terra crua: treballar els materials naturals i de proximitat, modificant-los molt poc, genera uns edificis harmònics, integrats al seu entorn, ecològics i sans. La terra, la calç, la fusta, la canya, el vímet, la pedra són materials del propi entorn, que ben ordenats creen una arquitectura senzilla i alhora espectacular.

ASSESSORAMENT EN BIOCONSTRUCCIÓ I BIOCLIMÀTICA

IMG_5476.JPG

Si vols construir o restaurar amb criteris de bioconstrucció, t’hi puc ajudar: et ressoldré moltes preguntes que t’inquietaran al principi del projecte, i t’estalviaré moltes hores de cerca a internet: jo ja hi he passat.

Construir amb termoarcilla, amb palla, amb fusta o amb terra? Si amb terra crua, en cob, en BTC, en adobe o en tapial? Quin aïllament natural és millor: palla, celulosa, cànem, llana, fibra de fusta o suro? I la calefacció, de biomassa, geotèrmica… Posem terra radiant, o millor mur radiant?

Què vol dir bioclimàtica? Es poden fer cases bioclimàtiques que no semblin naus espacials? Es pot bioconstruir amb terra sense fer cases per a barrufets?

Què representa autoconstruir, què cal assumir d’entrada? Quins sons els llibres essencials? On trobaré la formació necessària?

De tot això en podem parlar, amb calma. Al teu lloc, al nostre, o per telèfon. En primer lloc, contacta’m per concertar una primera trobada.

FORMACIÓ EN BIOCONSTRUCCIÓ

forn solar cob brunyola 6

En aquest mateix lloc oferim una pila de tallers de bioconstrucció: murs de terra, cob, tova (adobe), i arrebossats ecològics d’argila i de calç. Segueix-nos, anem incorporant-ne de nous.

També fem formació particular: venim a la teva obra i t’ensenyem in situ les tècniques. Ens desplacem on calgui, prioritzem la zona de Girona i l’Empordà.

Tota la formació en bioconstrucció que fem és pràctica, aprenem fent. Aportem totes les eines necessàries, i quan cal també els materials.

REALITZACIÓ DE TREBALLS EN BIOCONSTRUCCIÓ

IMG_5644.JPG

Si el que vols és construir o restaurar en bioconstrucció, però no hi vols dedicar massa temps, t’ho podem fer nosaltres.

No utilizem cap mena de poliporqueria. Treballem únicament amb materials naturals mínimament processats. Utilitzem la fusta, la calç i la terra que trepitges,  incorporem a l’obra subproductes agrícoles com la palla o la pallofa d’arròs. D’aquesta manera generem edificis sans, transpirables, confortables i bonics.

Edificis ecològics en la seva construcció, en el seu ús, i en el seu final: consumeixen molt poca energia i recursos, generen una mínima quantitat de residus. I sobretot: t’ajudaran a viure ecofeliç.

Aquests tipus de construcció no és necessàriament més cara que la convencional, i segons com pot ser més barata: si t’hi pots implicar parcialment o total treballarem junts, t’estalviaràs de pagar moltes hores, i casa teva serà més teva que mai.

Potser no vols ni et cal restaurar tota la casa, però pots ecomillorar-la una mica: arrebossa una paret amb argila o calç, fés un banc de fang massís a la terrassa, construeix un cobert de terra crua i canya al jardí, fés un forn o una barbacoa…

Posa’t en contacte amb nosaltres i en parlem.

TENIM PREMI!

diploma premi ecoviure

Mira el Què Qui Com on sortim
Mira la Classe particular del Ja t’ho faràs que vam fer a Vic