Comencem el curs amb energia… renovada!

Estem molt contents d’anunciar-vos que Rocamare torna a estar en plena acció després d’un període de gairebé dos cursos en que hem fet pocs tallers i ens hem reinventat (toma tòpic!).

Per cel·lebrar aquest retorn, hem demanat a l’Ignasi Riembau que ens pinti una escena del mòn que volem. Aquesta és la nostra, si voleu vostra, imatge de referència per al proper curs.

Anem a comentar-la, veureu que hi ha molts detalls referents a algun dels nostres tallers.

En primer lloc, la feina ben feta: els que ens coneixeu sabeu que és la marca de Rocamare. No fem xapusses, fem:

Fem tallers d’educació ambiental, d’ecologia pràctica i de bioconstrucció efectius i transformadors.

A continuació, l’artista: ens ha fet una feina molt maca, li estem molt agraïts. Aquesta és la seva signatura:

ignasi riembau

Aquest és l’Ignasi Riembau gronxant-se quan era petit.

Tot seguit us comento els tallers que representem en aquesta escena. Un dels que més ens agrada de fer és el de Cuina Solar. En tenim dues versions: Taller de cuina solar a l’escola, i Taller de cuina solar a casa. També fem demostracions de cuina solar on ens demaneu.

cuina solar

Cuinar amb l’energia directa del sol és divertit, ecològic, econòmic i gastronòmic!!!

Autoproduir els aliments és un luxe a l’abast de tothom. Voleu començar per un taller d’hort ecològic al pati de l’escola? O el taller d’Horticultura ecològica per a l’autoconsum?

hort ecològic

Tenir un hort al pati alimenta el cos i l’ànima.

Potser voleu anar directament al Taller de compostatge? Sabeu com es fa un bon compost? Tant podem fer la versió de compostatge escolar, com la de compostatge domèstic.

compost

Fer compostatge és tancar cicles, aprofitar enlloc de llençar, adobar enlloc de contaminar.

Si continuem passejant-nos per aquest paisatge hi trobarem també cases de palla, i de fang. La Bioconstrucció és la construcció del futur: o construim eco o no cal continuar. De fet, encara millor: rehabilitar edificis ecològicament, que de cases fetes ja n’hi ha prou!!! Podeu mirar-vos els nostres tallers de construcció amb palla, de construcció amb terra, de pintures naturals, d’art amb argila i pigments

construcció terra crua

La terra, el fang, és el material de construcció més universal. El seu ús, que mai s’ha abandonat als països pobres, reneix amb força als països rics.

Bé, per anar acabant el passeig: passem per la font a treure’ns la set:

font

La font de la saviesa només raja pels que tenen set.

Encara hi ha més coses… aneu-les descobrint.

I d’altres que no surten al dibuix, tot no hi cabia: les trobareu als menús o al buscador: paper reciclat, sabó d’oli usat, xerrades i debats… Per qualsevol cosa, contacteu amb rocamare.

11 agost, 2015 | BLOG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.