Currículum de Rocamare

2018 a 2020

Continuem les obres ecològiques centrant-nos cada vegada més en la terra com a material principal. Durant aquests anys hem actuat en medi natural, en espais públics i en espais privats. Les principals obres són la construcció amb rajols de fang per a cria de rat-penats, una nova construcció amb adobe per a la cria del xoriguer petit i vàries intervencions d’interiorisme ecològic.

2017

Després d’uns anys treballant alhora en el camp de l’educació ambiental i el de la bioconstrucció prenem la decisió de centrar-nos principalment en la bioconstrucció. Dins de la construcció ecològica la nostra especialitat és la construcció amb terra crua. La principal obra realitzada durant el 2017 és la torre de nidificació per al xoriguer petit en terra-palla.

2016

La nostra tasca cada vegada s’enfoca més cap a la formació en bioconstrucció:

També hem fet varis assessoraments en bioconstrucció.

Amb el servei d’assistència a l’autoconstrucció, hem col·laborat en petites obres. En el següent enllaç podeu veure part de l’obra ecològica realitzada, encara no és només del 2016.

Rocamare continua treballant en el marc de l’educació formal realitzant tallers dins la campanya “Els tallers ambientals” de la Diputació de Girona. Durant el curs 2015/16 hem arribat a uns 700 alumnes.

També hem treballat per a la Fundació Esplai Girona, fent part de la docència del curs d’educadors ambientals.

2015
Iniciem la nova etapa com a plataforma d’aprenentage oberta a tots els públics, basada en la plana web rocamare.com, i sota el nou concepte d’ecofelicitat.

2014
Any pràcticament sense activitat pública, només realitzem alguns tallers de construcció i d’educació ambiental. Replantegem tot el projecte de cap a peus, i ens reconvertim en plataforma d’aprenentatge per a l’ecologia pràctica, definint clarament l’obertura a tots els públics, a més de l’escolar.

2013
S’acaba el contracte amb la Diputació de Girona per a la realització del projecte Descoberta de l’entorn natural de l’escola. Surt a concurs, ens hi presentem i guanyem la proposta tècnica. Tot i això, perdem la proposta econòmica, de manera que una altra associació passa a realitzar el projecte. Han sigut disset anys, hem treballat amb 20.000 alumnes. Esperem que tots ells portin la nostra empremta.

2009 a 2013
Mantenim l’activitat pedagògica dins les campanyes de la Diputació de Girona Els Tallers Ambientals i Descoberta de l’entorn natural de l’escola. Construim la nova seu amb tècniques de bioconstrucció i criteris de bioclimàtica. Organitzem alguns tallers dins l’àmbit de la construcció ecològica: construcció de varis forns de fang, tallers d’arrebossats d’argila, tallers d’introducció a la construcció amb terra crua. Continuem organitzant alguns tallers de cuina solar i de construcció a la fira d’energies renovables de Cassà de la Selva.

2004 a 2009
Es manté l’activitat de l’associació amb la continuïtat dels projectes citats. Estem duent a terme diferents assessoraments per a mestres, dins els seus plans de formació contínua i en l’àmbit de l’Educació Ambiental. S’ha realitzat un material didàctic per al Museu e la Pesca de Palamós, així com els tallers de caire més ambiental de l’oferta pedagògica d’aquest Museu. S’ha realitzat un material didàctic sobre la gestió dels residus a les Escoles del Gironès, encarregat per el Consell Comarcal del Gironès. L’estiu de 2008 hem fet uns materials didàctics sobre les Energies renovables i la gestió de l’aigua al municipi de Celrà. Es realitzen tallers dins les campanyes de la Diputació de Girona Els tallers ambientals i L’Educació ambiental a l’abast de la gent gran. Especialment s’ha realitzat una trentena de vegades el Taller de cuina solar, amb molt bona acceptació per part de mestres i alumnes. A partir del curs 2008/09 potenciem els tallers de sabó per a la gent gran.

2002 – 2003
Setena temporada del projecte de Descoberta de l’Entorn de l’Escola, en la que en acabar el curs hi hauran participat un nombre total de 68 grups. Cinquena edició del curs d’horta ecològica a Celrà (febrer) i tercera del taller de compostage casolà (març i juny). Realització del curs a Cassà (febrer 2003) i a Cornellà del Terri (maig 2003). Procés de creació i entrega de les Cartes d’Interpretació del Paisatge de les Medes i la costa del Montgrí, segons proposta d’aquesta Associació a la Reserva Natural de les Illes Medes. Presentació d’una proposta de tallers sobre el medi marí al Museu de la Pesca de Palamós (març 2003).

2001 – 2002
Sisena temporada del projecte de Descoberta de l’Entorn de l’Escola, en la que en acabar el curs hi hauran participat un nombre total de 53 grups. Quarta edició del curs d’horta ecològica a Celrà (febrer) i segona del taller de compostage casolà (març i juny). Entrega i edició de les Cartes d’Interpretació del Paisatge del Cap de Creus. Procés de creació de les Cartes d’Interpretació del Paisatge de les Illes Medes, segons proposta d’aquesta Associació a la Reserva Natural de les Illes Medes.

2000 – 2001
Cinquena temporada del projecte Descoberta de l’Entorn de l’Escola. Continuació de la versió d’ecosistemes terrestres, de la d’ecosistemes marins i nova creació de l’adaptació per al Cicle Mitjà d’Educació Primària. Participació de 43 grups. Tercera edició del curs d’horta ecològica a Celrà (febrer) i primera del taller de compostatge casolà (març i juny). Procés de creació de les Cartes d’Interpretació del Paisatge del Cap de Creus, a partir d’una proposta d’aquesta Associació al Parc Natural del Cap de Creus.

1999 – 2000
Quarta temporada del projecte de Descoberta de l’Entorn de l’Escola. Estrena de la seva versió adaptada al medi marí. Realitzat per a un nombre total de 31 grups. Durant el febrer del 2000 realitzem la segona edició del curs d’horta ecològica a Celrà.

1998 – 1999
Continuació del mateix projecte. S’amplia la temporada a l’època de tardor. Durant tot el curs es realitza l’activitat per a 32 grups. Durant el febrer de 1999 realitzem la primera edició d’un curs d’horta ecològica familiar per a l’Ajuntament de Celrà, dins la seva programació habitual de cursos i tallers.

1997 – 1998
Realització de l’esmentat projecte per un nombre de 24 grups, durant la primavera del 98.

1996 – 1997
Fundació de l’Associació. Creació del projecte educatiu Descoberta de L’entorn Natural de L’escola, subvencionat per la Diputació de Girona i els ajuntaments de les escoles participants. Prova pilot de l’esmentat projecte per a 11 grups de Cicle Superior d’Educació Primària d’escoles de les comarques gironines, durant la primavera del 97.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.