Curs d’estiu: construcció amb terra

Aquest estiu la Fundació Udg tornava a organitzar un curs de construcció amb terra. El format previst era intensiu i teòric, de manera que podia ser una molt bona manera de començar a conéixer aquest fantàstic material de construcció, el més universal. Tot i això, no hi ha hagut prou inscrits i la Fundació UdG s’ha vist obligada a cancelar el curs. Per si de cas ets un possible interessat en aquest tema tant “minoritari” (llegeix una mica més avall), sàpigues que et pots inscriure al nostre taller de construcció amb terra crua. S’anuncia sense concretar data ni lloc i es realitza quan hi ha prou inscrits: anem formant un grup i quan hi ha prou gent, organitzem el taller en la data i lloc més adient a la majoria d’inscrits. Apuntat-hi.

Construir amb terra

L’arquitectura de terra és una de les maneres més boniques de generar assentaments humans. La terra, material abundant arreu, ha estat usada en molts llocs del mòn per a construir les vivendes dels humans (i de les termites, les orenetes…). Actualment es continua construint en terra, en alguns llocs per necessitat absoluta: no hi ha cap altra opció, i en altres llocs, com aquí, per necessitat ambiental: o comencem a construir edificis sans, ecològics, reciclables…. o val més que pleguem. A hores d’ara, un terç del habitants humans de la terra viuen en cases de fang: tanta gent no pot estar equivocada. D’orenetes i termites, no en tenim estadístiques…

Vegeu la informació del curs de construcció amb terra, on hi havia de donar un parell de sessions: una sobre cob i l’altra sobre revestiments.

Programa del curs de construcció amb terra:

PROGRAMA CURS TERRA 2015 - AMB LOGOS

 

15 maig, 2015 | BLOG, Construcció ecològica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.