Curs d’introducció a la bioconstrucció 2015/16

Vegeu aquí la nova edició del curs de bioconstrucció per aquest any 2016/17.

El curs passat 15/16 vam realitzar una sèrie de sessions introductòries a la bioconstrucció a l’espai Lluerna de Rupià.

Van ser tallers pràctics per a conéixer les principals tècniques de bioconstrucció i els materials elementals: la terra, la pedra, la calç, la palla, la fusta, el bambú… Bioconstruir és tant senzill com ordenar els materials de l’entorn immediat per a generar arquitectura: la bioconstrucció busca trobar la millor combinació de materials minerals i materials orgànics de cada lloc per a crear o restaurar edificis sans, confortables i integrats al paisatge.

El curs consisteix en un seguit de tallers realitzats un dissabte al matí de cada mes. En cada taller ens centrarem en un material i les seves tècniques d’aplicació, sempre de manera pràctica i participativa.

 • La terra: morters de terra, tàpia, tova, cob, entramats, arrebossats d’argila
 • La pedra: pedra seca, mamposteria, restauració
 • La calç: morters de calç, arrebossats de calç, estuc, tadelakt
 • La palla: amb estructura de fusta, amb murs de càrrega (nebraska)
 • La fusta: usos estructurals
 • El bambú: usos estructurals i realització d’entramats

HORARI: Dissabtes de 10 a 13h.
CALENDARI: 17 d’octubre, 14 de novembre, 12 de desembre, 16 de gener, 13 de febrer, 12 de març, 9 d’abril, 30 d’abril, 11 de juny.
PREU: 20€/sessió | 60€/trimestre | 162€ curs

LLOC: Rupià, el Baix Empordà. Espai Lluerna.

IMPARTEIX: Oriol Balliu

22 setembre, 2015 | BLOG, Construcció ecològica

3 thoughts on “Curs d’introducció a la bioconstrucció 2015/16

 1. Jaume

  Hola, bones
  M’agradaria demanar-vos si hi ha cap possibilitat de fer el mateix curs en un lloc diferent del que teniu previst a l’Empordà?
  Gràcies!

  Reply
  1. Oriol Balliu Post author

   Si, em puc desplaçar sense problema allà on calgui. Ara n’estem fent un de semblant a la Garrotxa. A quina zona t’interessa organitzar-lo?

   Reply
 2. Anna

  Aquest és un taller introductori, tal com el seu nom indica, de manera que no forma professionals de la bioconstrucció, sinó que ofereix uns primers tastets i ens ajuda a decidir en quins materials i en quines tècniques volem aprofundir. Impartit per una persona senzilla i pràctica com és la bioconstrucció, és un curs sense additius on es parla planer. No s’hi troba un guia que s’autoerigeixi com a tòtem de la construcció sostenible, sinó algú al meu parer molt honest que ha anat aprenent dels errors i l’experiència. En resum, un taller recomanable que, en el meu cas, està essent una molt bona porta d’entrada a la bioconstrucció.

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.