Xerrada – debat: quin model de construcció volem?

El boom immobiliari dels darrers anys, que va acabar esclatant com una insignificant bombolla de sabó, ens ha de dur necessàriament a la reflexió. Cal construir més cases de les que necessitem? A l’estat espanyol se’n van construir 1.000.000 de massa, moltes de les quals a hores d’ara són edificis fantasma abandonats, que ni donen vida al paisatge ni són un lloc per a viure. A part de l’agressió al medi, construint-les hem usat una gran quantitat d’energia i altres recursos que queden encallats, fora de cicle, difícilment recuperables.

En aquesta xerrada-debat trencarem prejudicis: per a construir no cal destruir el territori. Veurem que la construcció i la rehabilitació d’habitatges poden ser ecològiques i respectuoses amb el medi. Donarem una visió general del tema, amb una revisió del que s’ha fet fins ara i una explicació del nou corrent d’arquitectura ecològica basat principalment en la terra com a material de construcció, a més d’altres materials respectuosos com la calç, la palla, el cànem, el bambú, la fusta…

El dret a la vivenda ecològica

Els edificis ecològics s’integren perfectament al seu paisatge i hi retornen sense problemes al final de la seva vida útil. Els seus habitants hi viuen sans i tranquils: són conscients que l’impacte ambiental de la seva llar és molt petit. El consum d’energia d’aquests edificis és baix. Tenim els coneixements i les tecnologies per a fer-ho possible, només falta estar prou ben informats i posar-nos mans a l’obra.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.