Temporada de tallers primavera del 17

Tallers d’educació ambiental i de bioconstrucció per a tothom

Després del descans hivernal en que tot resta quiet, el paisatge reposa, els arbres dormen, els humans ens recollim vora el foc…

Quan ja estem tips de tanta quietud… arriba com cada any la primera sensació de primavera: els ametllers floreixen i ens recorden que tot recomença!

I amb ells, que mai haurien de passar desapercebuts, nosaltres tornem a l’activitat. Aquest curs hem estrenat la temporada a l’Escola Torre de’n Reig de Vilabertran, on hem realitzat dos tallers de fabricació casolana de sabó amb oli reciclat.

A continuació us mostrem algunes fotos de sabons fets en el taller, encara dins els motlles.

Els motlles reutilitzats de plàstic són els millors. Alguns, com el del centre de la imatge, donen formes molt boniques al sabó.

Amb colorants diversos i sempre no tòxics podem aconseguir efectes molt macos en els sabons.

Sense colorant el sabó pren el seu color natural.

Al sabó de color més clar hi hem afegit herbes aromàtiques. El sabó més fosc és de canyella i mel.

Tallers previstos per a aquesta primavera

D’ara endavant serà un no parar: igual que passa en el territori, on tot es desperta, fem nosaltres. Noves edicions del taller de sabó, del de cuina solar, del d’art amb argila, alguns de construcció amb terra, també tornem als horts escolars cultivats des de la tardor… Continuem el curs de bioconstrucció a Lluerna de Rupià, col·laborarem amb El Taller de Palla fent formació d’arrebossats de terra la propera setmana santa, farem una sessió al máster en bioconstrucció i ecoarquitectura de la Udg…

A més de tots aquests tallers una de les novetats més interessants d’aquesta primavera serà la col·laboració en la construcció d’una torre en terra-palla per a la nidificació del xoriguer petit a l’Alt Empordà. Anirem informant-ne.

Bufff… sort que vindrà l’estiu i podrem tornar a la calma de les migdiades vora el mar…

17 febrer, 2017 | BLOG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.