Menjadora per a mallerengues

La mallerenga blava menja engrunes que han sobrat d'esmorzar a l'ampit de la finestra

La mallerenga blava menja engrunes que han sobrat d’esmorzar a l’ampit de la finestra

Avui s’acaba l’hivern, avui comença la primavera, i estimades mallerengues: se us ha acabat el “xollo”. Us hem alimentat a tope, heu disfrutat de nous i d’engrunes, i us heu engreixat com tocinos. Ara ja teniu reserves, i a criar s’ha dit. Diuen: a l’estiu, tota cuca viu, però perquè això sigui veritat, a la primavera tota cuca ha de funcionar a tope, per a criar i produir molts individus que, àvids de menjar i menjar, s’alimentaran de les cuques dels nostres horts i jardins, i els deixaran nets de paràsits.

És principalment per això que es bo d’alimentar els petits ocellets com la mallerenga carbonera i la mallerenga blava durant l’hivern: ajudem a arrelar-los al territori, de manera que quan hi ha poc aliment s’hi queden, i quan comencem a tenir paràsits als horts i jardins, com per exemple orugues, allà les tenim a punt de fer la neteja, a punt per exterminar.

Per això, i per la seva salut, és bo deixar d’alimentar-les quan arriba el bon temps: si les continuem alimentant, deixaran de fer la seva funció ecològica, i a més els hi mancaran elements essencials de la seva dieta. Per tant, que criin i cacin bitxos per a la prole, que és la seva feina!!!

Això si: gràcies mallerengues per als bons moments que ens heu donat, amb els vostres magnífics espectacles acrobàtics. Mireu-vos aquest numero, primer amb l’aparició estelar de la mallerenga carbonera i després amb l’actuació de la mallerenga blava:

20 març, 2015 | BLOG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.