Postgrau de bioarquitectura a Mataró

Bona notícia: les amigues Ivet Companyó i Mireia Mas, que formen l’equip d’arquitectura La tercera pell, tornen a organitzar el postgrau de bioarquitectura al Tecnocampus de Mataró, amb titulació de la Universitat Ramon Llull.

Dins d’aquest postgrau, format per classes teòriques i tallers pràctics, hi haurà també la visita a una obra en bioconstrucció. En aquesta edició i per segona vegada, tindrem el gust de presentar-hi la casa autoconstruida en cob al Baix Empordà.

Autoconstrucció ecològica

Aquesta casa va ser construida entre el 2007 i el 2013, amb la tècnica de construcció en terra crua anomenada cob. Properament, en aquest blog de vida sostenible, aniré presentant-vos tot el procés de construcció, amb posts detallats de cada una de les parts: fonaments amb pedra i morter de calç, bancada amb bloc ceràmic, pedra i morter de calç, murs en terra crua, aïllament amb subproductes agrícoles i arrebossats d’argila i de calç.

En resum, aquesta obra és un compendi de bioconstrucció i de bioclimàtica que val la pena de veure. Si voleu visitar-la, estem oberts a fer-ho amb el taller Terra, aigua, aire i foc: la casa ecològica total. Aquest taller, com molts dels que organitzem, no té una data fixa, si no que es realitza quan hi ha prou inscrits per a formar un grup. Aquí pots accedir a les inscripcions als tallers d’ecologia pràctica. Esperem veure’ns aviat!

 

 

19 juny, 2015 | BLOG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.