Tadelakt: vols aprendre la tècnica?

El tadelakt, la sensualitat de la calç al teu bany

Aprendrem tadelakt amb les eines originals.

Aprendrem tadelakt amb les eines originals.

El tadelakt és la tècnica que es fa servir al Marroc, especialment a la zona de Marraqueix, per a impermeabilitzar i sanejar l’interior dels banys o hammams. Es tracta d’un estuc de calç que s’enriqueix amb sabó negre i es poleix amb una pedra especial, de manera que l’acabat té una textura i una brillantor extraordinàries. Quan veus per primer cop una bany acabat amb tadelakt es produeix, sempre, l’amor a primera vista. I el desig de tocar-lo, és clar.

Al nostre país encara hi ha pocs professionals que coneguin bé la tècnica, i hi ha molta confussió: el microciment, que no hi té res a veure ni es pot considerar ecològic, a vegades es ven com a tadelakt. Aplicar aquesta tècnica requereix molta experiència i moltes hores de treball, de manera que resulta un acabat car. Si en vols aprendre, t’ho podràs fer tu mateix/a i gaudiràs del luxe de la calç a casa teva, per pocs diners.

Taller de tadelakt al Baix Empordà

El proper dissabte 8 d’abril del 2017, dins el Curs d’introducció a la bioconstrucció farem un taller de tadelakt, a més d’altres acabats fins de calç i també d’argila. En aquest cas el taller serà introductori, ja que hi dedicarem només un parell d’hores. Properament n’organitzarem un de complet, de cap de setmana: Preinscriu-te si vols ser-hi, t’avisarem de les dates.

  • Facilitador: Oriol Balliu
  • Preu: 20€
  • Data i lloc: 8 d’abril del 2017 a l’Espai Lluerna de Rupià.
  • Horari: de 10’00h a 13’00h

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.