Taller: compostatge casolà

En aquest taller pràctic i participatiu aprendrem a produir compost a partir dels residus orgànics de la nostra llar. Veurem els diferents estils de compostatge, descobrirem els principals secrets per a aconseguir un bon producte i aprendrem a fer-lo servir. Plantegem el taller com una trobada familiar d’amigues i amics que s’ajunten per a fabricar compost col·lectivament a partir dels residus orgànics que tots aporten.

A les nostres cuines, als horts i als jardins

generem grans quantitats de residus orgànics. Si els llencem al rebuig, a més d’esdevenir un problema als abocadors i a les incineradores, estem perdent un material preciós per al propi benefici. Certament, amb un procés natural i molt fàcil, les restes orgàniques es convertiran en un adob per a usar en el lloc mateix on es generen: el compost.

compost

Els residus orgànics es converteixen fàcilment en adob.

El compost, aliment per a la terra

Quant discuteixes amb algun defensor de l’agricultura química (si, encara en queden!) sobre els beneficis de l’ecològica, tots cauen en el mateix error: – si no ruixes, no culls res, et diuen. I és cert: amb el maltracte que li donen a la terra, les plantes creixen malaltes i necessiten tractaments. La clau de l’agricultura ecològica és la cura de la terra: en una terra sana i equilibrada, les plantes creixen fortes i sanes, i no necessiten “medecines”. El compost és el millor adob per a aconseguir aquest objectiu: alimentar la terra que alimenta les plantes que ens alimenten a nosaltres, els beneficiaris finals. T’apuntes a tancar el cicle?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.