Taller: compostatge escolar

En aquest taller estudiarem el cas de cada centre educatiu. Facilitarem el fet de convertir els propis residus orgànics del centre en compost. I facilitarem també que aquest compost s’utilitzi en el mateix espai, ja sigui per convertir un tros del pati en jardí, adobar un hort o senzillament cultivar en boniques jardineres.

A totes les cuines, als horts i als jardins generem grans quantitats de residus orgànics. Si els llencem al rebuig perdem un recurs molt valuós per a la millora de la terra i a més creem un problema en els abocadors i les incineradores.El cert és que amb un procés molt fàcil, net i ecològic les restes orgàniques es converteixen en un adob boníssim: el compost.

compostFem compost a l’escola

Alimentar la terra que ens alimenta: aquesta és la principal motivació del compostatge. Una terra equilibrada, sana i amb molta matèria orgànica és la base per a l’èxit de l’hort escolar. Massa sovint els horts escolars no funcionen prou bé per el mateix motiu: la terra dels patis no és la més adient per al conreu. Si voleu tenir un hort ecològic al pati a ple rendiment, no us ho penseu més: cal fer compost i aportar-lo regularment a la terra. Parlarem del cicle del carboni, i el practicarem junt amb els alumnes. Tanquem el cicle a l’escola?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.