Taller: construcció amb terra crua

logo tallers ambientals quadrat

La importància de la inèrcia tèrmica

bioconstrucció amb terra crua

La terra, el material de construcció universal: arreu on vagis en trobes.

Vols aprendre a fer servir la terra per a construir? En aquest taller practicarem les principals possibilitats de la terra com a material de construcció: tàpia, tova, blocs de terra comprimida i cob. Ho farem a petita escala, just per entendre’n les bases.

La terra que trepitgem és, de llarg, el millor material de construcció que existeix. Algunes cultures ho tenen claríssim: de fet, una de cada tres persones del mòn viuen en cases de fang. Hi ha gran varietat de tècniques, i molt d’embolic per diferenciar-les: blocs de terra, terra encofrada, terra moldejada… La terra és un material amb una gran inèrcia tèrmica: regula molt bé la temperatura interior dels edificis.

La terra, material de construcció universal

La terra genera edificis sans, confortables, ecològics i moderns. Cal trencar el tòpic de que la terra és un material de construcció antiquat i humiliant, això si: és un material antic i humil, potser per això la terra és el material de construcció més universal. Vine a pastar fang!

Si l’organització és municipal serà subvencionat per la Diputació de Girona dins la campanya Els tallers ambientals. Preu: 4€/persona

5 febrer, 2015 | Construcció ecològica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.