Taller: construcció amb terra

En aquest taller aprendrem a fer servir la terra que trepitjem com a material de construcció, amb molt poca transformació i una mínima incorporació d’energia. Fabricarem uns quants rajols de fang (toves o adobes), que després quedaran al pati de l’escola per a jugar els alumnes. A més, portarem rajols bons i fets, que serviran perquè els joves constructors facin les seves creacions al pati.

La terra és un dels materials de construcció més antics i universals. La terra és arreu, barata, eficient, duradora, reciclable… La terra és un material de construcció excel·lent, i no li fem cas. En el nostre país el seu ús fou molt normal, en trobem exemples a moltes comarques, també a la ciutat de Barcelona. Ara, després d’una època de bojeria constructiva en que va caure en desús, la terra torna: és el material ideal per a la construcció ecològica i sostenible.

Construir amb terra crua, construir el futur

Volem contribuir a retornar aquest material a la normalitat constructiva del nostre país, i per això ens sembla ideal que els nostres nens i nenes el trobin al pati en forma de rajols per jugar a construir. No us preocupeu: els farem ben petits, no es faran mal quan se’ls tirin pel cap! Amb els dies de jugar-hi, s’aniran engrunant i tornaran a la terra d’on venien, com fan en una altra dimensió del temps les cases de fang.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.