Taller d’arrebossats d’argila al Mercat Ecològic

Viure en una casa sana

L’argila és el material de construcció més universal i més humil. Després de molts anys d’abandó del seu ús per a construir, ara torna a estar al dia: les seves qualitats ecològiques i de salut han  fet que se la revaloritzi com a material idoni per a la bioconstrucció. Producte de l’erosió, l’argila és la part més fina, el que resta després de molts anys de desgast de l’original roca mare: l’argila és roca feta malbé; de fet, l’argila ja està tant feta malbé que practicament no pot degradar-se més: per això dura molt, dura sempre. Les parets construides o arrebossades amb terra crua donen un gran confort tèrmic i d’humitat relativa a les nostres llars. A més sempre queden de colors molt bonics.

capa de cos amb terra crua i capa final amb caolí

Entramat de vímet arrebossat d’argila: una tècnica perduda de la construcció tradicional que s’està recuperant.

Taller en el marc dels mercats ecològics Mòn Empordà

Cada dissabte es fa un mercat en diversos pobles de l’Empordà amb productes locals i ecològics. Dins la programació del mercat hi ha diverses activitats i estem molt contents que per al proper 12 de setembre, a Corçà, ens hagin convidat a fer-hi aquest taller.

Portarem una pila d’argiles i sorres diferents, a més de diversos suports i eines. Practicarem les bases d’aquesta tècnica i ens enfangarem plegats. Amb una estona et quedaran clares les bases per a començar a comprendre aquest magnífic material ecològic. Per cert, l’argila serà empordanesa: més ecològica i local impossible! T’apuntes?

12 DE SETEMBRE, MATINAL, A LA PLAÇA DE CORÇÀ (Baix Empordà)

EL TALLER ÉS GRATUIT

NO CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA

FIRA OFICIS_setembre2015

Aquí teniu el cartell de la fira d’oficis del dia 12 de setembre.

 

4 setembre, 2015 | BLOG