Taller: fem sabó d’oli reciclat a casa

En aquest taller pràctic i participatiu aprendrem a fer sabó natural i a utilitzar-lo de manera qüotidiana a les nostres cases. Plantegem el taller de sabó d’oli reciclat com una trobada d’amigues i amics amb l’objectiu d’ajuntar els olis usats de cuina i convertir-los en sabó durant una vetllada amena i divertida, una trobada social on practicar el tradicional safareig verbal mentres realitzem l’antiga i màgica alquímia domèstica.

Els olis de cuina usats, segons com es tractin, poden ser un problema de

contaminació o un recurs per a la higiene de la llar. Si triem la via positiva, esdevenen matèria primera per a fabricar sabó. Fer sabó a casa és una tècnica molt senzilla, a l’abast de tothom. Fer sabó és fàcil, barat, divertit i ecològic.

Cosmètica natural d’autoproducció

La tendència és clara, fins i tot ja té nom: DIY, de l’anglès Do It Yourself. La informació corre per la xarxa, i és fàcil aprendre a fer qualsevol cosa que et proposis: busques el corresponent tutorial, i ja t’hi pots posar. Bé, quan hagis aconseguit destriar el més adient entre trenta mil videos, és clar. Potser, fins i tot se t’haurà fet tard i ho hauràs de deixar per l’endemà… Si vols un cop de mà per a començar a autoproduir la teva cosmètica, deixa de mirar youtubers i passa a l’acció: en aquest taller t’ho passaràs bé i aprendràs una de les tècniques més bàsiques de la cosmètica natural: la saponificació. Te’n rentaràs les mans?

2 thoughts on “Taller: fem sabó d’oli reciclat a casa

 1. marta

  Hola, som els alumnes de cicle superior de l’escola Torre d’en Reig de Vilabertran.
  El taller de fer sabó amb oli reciclat ens va agradar molt i el sabó ens ha quedat perfecte.
  Hem après moltes coses.
  Moltes gràcies

  Reply
  1. Oriol Balliu

   Ei, moltes gràcies! jo també m’ho vaig passar molt bé!
   Ep… però una cosa: això de “hem après moltes coses” és molt fàcil de dir… ehem ehem…
   Va, vinga… quines coses? Almenys dieu-ne alguna…

   Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.