Taller: fem sabó d’oli reciclat a l’escola

En aquest taller pràctic i participatiu aprendrem a fer sabó natural i a utilitzar-lo de manera qüotidiana als nostres centres educatius. Plantegem el taller com una pràctica de reciclatge d’olis de cuina, generats a la cuina de l’escola o aportats pels mateixos alumnes.

Els olis de cuina usats, segons com es tractin, poden ser un problema de contaminació o un recurs per a la higiene de la llar. Si triem la via positiva, esdevenen matèria primera per a fabricar sabó. Fer sabó a a l’escola o a l’institut és una tècnica molt senzilla, a l’abast de tothom. Fer sabó és fàcil, barat, divertit i ecològic.

Residus o recursos?

Cal obrir una nova mirada sobre els residus: aleshores, hi sabrem veure recursos. Així, una cosa d’entrada desagradable i de mal desfer-se’n com és l’oli de cuina usat pot convertir-se en un fantàstic sabó fabricat per nosaltres mateixos. És clar que el més fàcil és rentar-se’n les mans…

10 thoughts on “Taller: fem sabó d’oli reciclat a l’escola

 1. Pau Chicot Fernández

  L’Oriol Balliu, que treballa en una empresa que es diu Rocamare, ens va venir a fer el taller de sabó. Fer sabó amb oli usat és una manera de no contaminar llençant-lo pel desaigua.

  Reply
 2. Lucas Carbó Schelte

  Aquest taller de Rocamare em va agradar molt perquè vaig descobrir moltes coses, com per exemple que la sosa càustica, un ingredient per fer sabó, és tòxica.
  Els ingredients que hi vam afegir per fer sabó són: aigua, sosa càustica i oli usat.

  Reply
 3. Anna Asencio Casas

  La setmana passada ens va venir a fer un taller de sabó l’Oriol Balliu , que té una empresa que es diu Rocamare.
  Fer sabó amb oli usat és una manera molt bona de reciclar d’una altre manera i encara més bona perquè el converteixes amb sabó. Ens va explicar les maneres saludables i no saludables de llençar oli usat.
  Va ser molt interessant poder descobrir com es fa sabó de manera ecològica!

  Reply
 4. Arnau Ponsatí Poll

  Va ser molt divertit remenar la sosa càustica amb aigua, veure com pujava la temperatura ràpidament, i després barrejar-ho tot amb l’oli. El taller ens el va fer l’Oriol Balliu, que té una empresa que es diu Rocamare.

  Em va agradar molt fer sabó!!!

  Reply
 5. JOEL

  M’ha agradat molt el taller per que és una manera per reciclar l’oli que ha estat utilitzat. M’ha encantat fer sabó.

  Reply
 6. Rurich

  Ho trobo molt útil per no contaminar i reciclar. I, va molt bé poder fer-te’l a casa. És un taller molt just. Sobre 10 , li poso un 9,5, perquè m’hauria agradat fer-lo amb cendra (en lloc de la sosa càustica).

  Reply
 7. Tània Sabarí

  Ha estat molt divertit fer sabó natural amb l’oli de fregir per donar-li un altre ús.

  Reply
 8. Roger Sabater

  Sóc alumne de l’escola Pedra Blanca i vaig participar en el taller de sabó. És la manera més sostenible de reciclar l’oli i és molt divertit. Estava molt ben preparat.

  Reply
 9. Quim Balliu

  M’ha agradat molt aquest taller de fer sabó perquè sempre m’ha interessat convertir residus en recursos amb les meves pròpies habilitats.
  També hi fa que he aprés moltes coses, com que d’una cosa tan desagradable i que sembla impossible d’usar, com l’oli fregit, se’n pugui treure una cosa tan neta com sabó.
  Moltes gràcies!

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.