Taller: hort ecològic escolar

En el taller d’hort ecològic escolar us facilitem els aprenentatges bàsics que calen per a començar i per a cultivar un hort escolar ecològic. A més, us ajudarem a gestionar-lo de manera participativa i a treure’n el màxim rendiment pedagògic. Tant si ja teniu hort a l’escola com si encara no, amb aquest taller ens proposem posar-vos-ho fàcil.

Tenir un hort a l’escola es tenir un tresor: els alumnes prendran contacte amb la terra i disfrutaran remenant-la.

Hort escolar: recurs pedagògic

hort ecològic

Tenir un hort al pati és tenir un llibre viu.

L’hort és un recurs pedagògic de primer ordre: ens permet treballar de manera vivencial totes les àrees de coneixement, des de les matemàtiques fins a les llengües, passant per la plàstica, el medi… fins i tot l’educació física! El taller està plantejat de manera que pot fer-se varis cops durant el mateix curs, per tal d’anar seguint el ritme de les estacions de l’any.

6 thoughts on “Taller: hort ecològic escolar

 1. Escola Puig d'Esquers de Colera

  A l’escola Puig d’Esquers de Colera vam fer aquest taller el passat 2 de març. L’activitat està molt ben organitzada i l’Oriol, que domina el tema i es nota que li agrada, ens va saber transmetre a tots el seu entusiasme.
  Tant els alumnes com les mestres, hem après moltes coses sobre l’hort ecològic. La veritat és que els nostres alumnes encara continuen engrescats i cuiden molt el nou hort.
  Moltes gràcies per tot Oriol, i fins aviat!

  Reply
 2. Pingback: Educació ambiental - Rocamare.com

 3. Escola Fanals d'Aro

  Un any més l’Oriol ens ha vingut a dinamitzar l’activitat de l’hort ecològic amb els alumnes de 1r, 3r i 5è de l’escola Fanals d’Aro ( Platja d’Aro). . Ens ha ajudat a preparar la terra, a plantar, i assessorat en la cura de les diferents hortalisses i verdures. Els alumnes han participat de l’activitat amb entusiasme.
  Com cada any, saben que si tot està ben plantat,i sembrat, i sabem cuidar-ho podrem tenir una bona collita en el nostre hort ecològic. Per això els consells i les orientacions de l’Oriol són tant importants.
  Ara esperarem que arribi la primavera, on l’Oriol ens tornarà a visitar per ajudar-nos a fer el seguiment de l’hort i el planter d’estiu.
  Moltes gràcies.

  Reply
 4. Maria Castillo

  A l’Escola Fanals d’Aro de Platja d’Aro vam fer el taller d’hort ecològic durant la tardor d’aquest curs. El nostre hort escolar ha funcionat molt bé aquest any, el canvi ha estat espectacular. Els alumnes van aprendre de primera mà els coneixements necessaris per preparar la terra, plantar i cuidar els vegetals. Estem molt contentes d’haver rebut la visita de l’Oriol que ens va transmetre l’entusiasme per l’hort. També vam fer un hotel d’insectes i menjadores pels ocells. Els alumnes es van engrescar moltíssim i encara ho estan, ja hem fet dos “mercats” amb les nostres verdures i hem obtingut beneficis per tal de reinventir en la compra de més planter. Gràcies per l’experiència i esperem repetir!

  Reply
  1. Oriol Balliu Post author

   Gràcies Maria pels ànims que ens dones… felicitats per la idea del mercat: a veure si arribareu a pagar el planter… que vagi molt bé!

   Reply
 5. Josep Sanmartí Prat

  A l’escola Jacint Verdaguer de Sils hem participat en aquest taller i ja tenim en funcionament el nostre hort ecològic des d’aquest curs. Ha estat una activitat molt ben organitzada on els alumnes de cicle mitjà han après conceptes bàsics sobre horticultura ecològica d’una forma senzilla i divertida, a la vegada que els ha engrescat a dur-los a la pràctica tant a l’escola com a casa seva. Moltes gràcies i endavant !!

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.