Taller: l’art del tadelakt

En aquest taller practicarem a petita escala la meravellosa tècnica del tadelakt. Ho farem sobre una rajola ceràmica, i aprendrem les bases d’aquesta antiga art bereber.

El tadelakt és un estuc a la calç que permet impermeabilitzar parets alhora que en manté la transpirabilitat. Mitjançant la calç, els pigments naturals, el sabó negre i molt de canell s’aconsegueixen unes superfícies sedoses amb un tacte màgic i uns reflexes de llum mai vistos. La màgia oriental al teu bany, riute’n de l’estuc venecià.

El tadelakt: acabats de luxe amb materials bàsics

La calç és un dels materials de construcció més ancestrals i universals, junt amb la terra crua. La calç i la terra són complementaris: quan la terra necessita resistència a l’aigua, un revestiment de calç la hi dona. La lluïsor i el tacte sedós del tadelakt són la màxima expressió d’aquest noble material. Quan revestim les parets de la cambra de bany amb tadelakt, transformem aquest espai en un lloc nou, més lluminós i agradable.

7 thoughts on “Taller: l’art del tadelakt

  1. Oriol Balliu Post author

   Bon dia i bon any… doncs estem preparant una cosa molt xula per al proper estiu… tadelakt no sé encara si n’hi haurà, però revestiments fins de terra i calç segur que si… estigues al cas que ho anunciarem en aquest mateix web, fins aviat!

   Reply
 1. Pep

  Hola Oriol,soc en Pep varem parlar per telefon soc del Penedes i parlavem de bioconstruio,mágradaria que estiguesim en contacte ,ara per ara no tinc disponibilitat ja que vull dedicar tot el esforç a la construcio,pero mes endevant quant estiguem a la fase de revossats si que voldria tindre i saber el teu pareMolt agrait.

  Atentament

  Reply
  1. Oriol Balliu Post author

   Hola Pep, disculpa el retard en la resposta… coses de virus;-)

   doncs quan vulguis ens trobem i practiquem tadelakt, estic a mig programar un taller de tadelakt, quan tingui data t’aviso. Si ho necessites abans també faig assistència a l’autoconstrucció, o pots venir de voluntari en alguna obra.

   Reply
  1. Oriol Balliu Post author

   a veure si aviat podem programar un nou taller! t’avisarem

   Reply
 2. Marta Casas Sitjas

  Encara fas tallers de tadelakt?
  M’@gradria aprendre’ n

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.