Taller: l’energia del bosc

En aquest taller aprendrem les tècniques bàsiques per escalfar les nostres cases de la manera més eficient, barata i ecològica: amb la llenya dels nostres boscos. Tractar amb els propietaris, criteris de selecció, maneig del xerrac mecànic… També veurem els diferents tipus d’estufes i calderes de biomassa, i en compararem l’eficiència.

Amb tecnologies molt senzilles podem aprofitar els nostres boscos per a escalfar-nos a l’hivern, obtenint un confort excepcional. A més, és sabut que la llenya escalfa tres cops: quan la talles, quan la tragines i quan la cremes. Apuntat a la darrera tendència en calefacció: biomassa de producció pròpia, més barat impossible. Ecològic, renovable, slow. La calefacció que millora el planeta. I els bíceps.

Biomassa forestal o llenya: energia disponible

Importem petroli, fem fracking, transportem gas d’una part a l’altre del mòn, consumim energia elèctrica d’origen nuclear. Amb tots els seus riscos, i el conseqüent impacte ambiental. Mentrestant, se’ns cremen els boscos perquè estan massa embardissats. Tones de carboni llençades a l’atmosfera per res, i el paisatge rostit. Ens adonarem d’una vegada que l’energia la tenim aquí, a la vora de casa, en format vegetal?

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.