Taller: reciclatge de paper

En aquest taller pràctic i participatiu aprendrem a fabricar paper i a trobar-li un ús per al centre educatiu. També aprendrem maneres fàcils de reduir la despesa de paper i les possibilitats de reutilització dels papers que utilitzem diàriament tant al propi centre com als domicilis particulars.

Plantegem el taller com una pràctica real de reciclatge del paper usat generat a la pròpia escola o institut o si voleu, com a taller familiar al vostre poble.

El paper fet servir és un dels principals residus dels centres educatius. Segurament, a hores d’ara, el paper usat de la majoria de centres acaba llençat al contenidor blau, de manera que torna al cicle industrial del paper, del que no en tenim cap control i que, en la majoria dels casos, té associats costosos processos a nivell econòmic i ambiental.

El paper: un residu o un recurs?

Amb aquest taller us proposem de tancar el cicle del paper en un radi molt més petit; tant com el propi centre: a partir del paper usat que genereu i aneu acumulant, ens trobem un dia i us ajudem a fabricar paper reciclat de qualitat suficient per a tornar-lo a utilitzar. També us indicarem com separar-lo per a tenir papers de qualitats i colors diferents.

No serà un paper apte per a tots els usos, serà un paper adequat per a activitats d’educació artística i serà de qualitat diferent segons els cicles. Recomanem que es faci paper a partir del 5 anys si bé cada centre pot decidir a partir de quina edat comença. Us podem proposar activitats relacionades amb el paper i el seu reciclatge relacionades amb P3 i P4 si així ho voleu.

Reciclar el paper és fàcil, barat, divertit, ecològic i a sobre, és pedagògic.

Mestres, perdreu  els papers?

5 thoughts on “Taller: reciclatge de paper

 1. Victòria i Núria

  Bona tarda,
  Si us plau, ens podeu donar preu per fer el taller a l’escola de paper reciclat?
  Tenim dos grups de segon de primària, amb 21 alumnes cadascun.
  Hauria de realitzar-se al febrer.
  Som mestres de l’escola Montserrst de Sant Just Desvern (Barcelona).
  Gràcies i salutacions!

  Reply
 2. Escola Sant Andreu

  A l’escola de Borrassà els alumnes de segon de cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior hem fet el taller de reciclatge de paper i ha estat tot un èxit!!
  Valorem aquesta activitat molt positivament, us la recomanem.

  Reply
  1. Oriol Balliu Post author

   Moltes gràcies, amb els vostres comentaris ens animeu a seguir endavant! Esperem que els alumnes disfrutin il·lustrant les llibretes que han fabricat! Si és possible, envieu-nos-en fotos, que les penjarem al web quan fem un post de resum de tots els tallers de paper reciclat d’aquest any, gràcies!

   Reply
 3. Escola Torre d'en Reig

  A l’escola de Vilabertran hem fet el taller amb els alumnes de cicle mitjà. Ha estat una experiència molt positiva, els nens estaven molt motivats i han gaudit molt de l’activitat. Han aprés com es recicla el paper i han fet una llibreta molt maca.

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.