Xerrada – debat: quin model agrícola volem?

En aquesta xerrada-debat sobre agrocultura i sobirania alimentària parlarem del paisatge -i del planeta- que dibuixa el nostre carret de la compra d’aliments. Què hem de mirar, per a fer-ho ecològicament bé? Què hem de menjar, per alimentar-nos bé i alhora respectar, fins i tot millorar el medi? En economia real, és més cara l’alimentació ecològica?

A hores d’ara el comerç d’aliments s’ha tornat tan global que fa por. Trobem tot l’any tota classe de fruita i verdura, ja que en un o altre lloc de la Terra sempre és primavera. El peix fresc vola en avió: el pesquen els pobres perquè se’l mengin els rics. Sumatra ha deixat de ser jungla per convertir-se en el planter mundial d’oli de palma. Les praderies de l’Argentina ara són gegantins camps de soja. Diuen que un dia, un camió que portava tomates espanyoles cap a Holanda va xocar amb un camió que portava tomates holandeses cap a Espanya…

Alimentació sana per a la terra i per a les persones

Mentrestant hi ha hortelans, agricultors, ramaders, pescadors que treballen amb respecte prop de les nostres cases, que ens ofereixen productes bons i de temporada. Professionals que treballen amb vocació de fer-ho bé, de produir aliments sans per a les persones i per al planeta. Consumir el seu producte ens farà més ecofeliços. Consumint productes ecològics i locals dibuixem un paisatge més bonic i un planeta més prósper.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.