Xerrada: construcció amb terra arreu del mòn

En aquesta xerrada trencarem prejudicis: la terra com a material de construcció està erròniament relacionada amb la misèria, amb els països no desenvolupats, amb l’antiguetat. Malgrat és cert que en l’àmbit de la pobresa es construeix amb terra, això no vol dir que el material sigui dolent. De fet, a hores d’ara segons el departament de l’energia dels Estats Units, la meitat dels humans viu en hàbitats de terra crua. Pot haver-hi tanta gent equivocada?
Ens centrarem en l’arquitectura de terra de Catalunya, de la península ibèrica, d’Europa i de la resta del mòn. Donarem una visió general del tema, amb una revisió del que s’ha fet fins ara i una explicació del nou corrent d’arquitectura ecològica basat principalment en la terra com a material de construcció ideal per a la construcció ecològica.

Arquitectura de terra, arquitectura actual

La terra que trepitgem és un material de construcció excel·lent. És el material més universal, el més versàtil, el més antic… la terra, gairebé sense transformar-se i amb un requeriment energètic molt baix, esdevé un material ecològic, econòmic, sostenible, reciclable… Els hàbitats de fang són un luxe: transpiren, donen confort tèrmic i acústic, i transmeten molt bones vibracions. Els edificis construits amb terra crua s’integren perfectament al seu paisatge, i hi retornen sense problemes al final de la seva vida útil. Terra eres, terra seràs.

One thought on “Xerrada: construcció amb terra arreu del mòn

  1. Pingback: Educació ambiental - Rocamare.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.